مطالب مرتبط

عضو خبرنامه ما شوید

چارو های هوشمند

جاروبرقی هوشمند چیست؟

جاروبرقی هوشمند چیست؟ کاربردها، مزایا و معایب جارو برقی رباتیک

از زمانی که تکنولوژی به جز جدانشدنی زندگی انسان تبدیل شده ما هر روز وسایل جدیدی را می‌بینیم که طراحی شدند تا کارها را ساده‌تر کنند.

 

این بار موضوع جارو کردن خانه است. حتما جارو‌های قدیمی را یادتان است یا شاید هنوز هم گاهی آن‌ها را ببینید. فقط با دیدنشان می‌توانید به این نتیجه برسید که کار با آن‌ها چقدر زمان و انرژی می‌برد. جاروهای برقی چندسالی است که مهمان‌ خانه‌های همه‌ی ما هستند و کار را تا حد زیادی ساده کرده‌اند. اما قطعا پیشرفت‌های تکنولوژی همین جا متوقف نمی‌شود. در سال‌های اخیر جارو برقی‌های هوشمند یا رباتیک وارد بازار شده‌اند. هر روز محبوب‌تر می‌شوند. نقطه ضعف‌هایشان کمتر می‌شود. می‌توانیم منتظر باشیم که به‌زودی کاملا جای جاروبرقی‌های قدیمی را بگیرند. اما شاید هنوز آنقدر‌ها در مورد جاروبرقی هوشمند نمی‌دانید و برایتان سوال است که جارو برقی هوشمند چیست. پس با ما همراه باشید تا بیشتر در این مورد صحبت کنیم.

 

جارو کردن به سبک ربات‌ها

مزایا و معایب جاروبرقی هوشمند

کاری که جارو برقی هوشمند انجام می‌دهد شبیه به همان جارو برقی معمولی است. با این تفاوت که شما می‌توانید راحت به کارهای دیگرتان برسید. روی مبل بشینید و استراحت کنید. یا حتی در خانه نباشید. دلتان نمی‌خواهد وقتی به خانه بر می‌گردید همه‌جا تمیز و مرتب باشد؟

 

این جارو‌ها معمولا قدرت مکش کمتری نسبت به جاروهای معمولی دارند اما باز هم به‌خوبی همه‌جا را تمیز می‌کنند.

 

این جارو‌ها معمولا بسیار کوچک و کاملا قابل برنامه‌ریزی هستند. معمولا وزنی بیشتر از 3 تا 4 کیلو گرم ندارند. ابعادشان هم از یک سینی معمولی بزرگ‌تر نیست.

 

جارو برقی‌های هوشمند کاملا خودکفا هستند و از طریق اینترنت اشیا با سایر وسایل خانه در ارتباطند. شما می‌توانید با توجه به راهنمایی که دارند کاملا آن‌ها را برنامه‌ریزی کنید تا هر محیطی را به‌خوبی تمیز کنند.

 

نحوه‌‌ی کار جاروبرقی هوشمند

جاروبرقی برس‌هایی در کناره‌ها دارد. چرخ پیوسته‌ی این برس‌ها تمام چیزهای روی زمین را به سمت برس اصلی هدایت می‌کند. یک برس غلتان هم دارند که برس اصلی جارو است و موها و پرز‌ها را جمع می‌کند. برای جمع‌آوری گرد و غبار هم یک لاستیک غلتان تعبیه شده. در نهایت موتور دستگاه ذرات جمع شده را از طریق دریچه‌ی ورودی هوا به داخل مخزن می‌کشد.

 

نحوه کار

تا این جا متوجه شدیم که جارو برقی هوشمند چیست. پس بهتر است به نکاتی بپردازیم که برای خرید یک جارو برقی رباتیک به کمک‌مان می‌آیند.

 

نکات مهم در خرید جاروبرقی هوشمند یا Smart Vacuum Cleaner

سطوح خانه – قرار است جاروی هوشمند خود را فقط تنظیم کنید. خودش کارش را بلد است. اما گاهی سطوح مختلف و چیدمان بعضی خانه‌ها ممکن است زیاد برای آن‌ها مناسب نباشد و باعث اخلال در عملکردشان بشود. قبل از خرید باید فضای خانه‌تان را در نظر داشته باشید. اگر کف خانه عمدتا از جنس سخت مثل چوب یا سرامیک است، دستگاهی با قدرت بالا نیاز ندارید. روی این سطوح گرد و غبار جایی برای مخفی شدن ندارند و کار جارو راحت است. جاروهایی با فرچه‌ی مویی ساده در کناره‌ها برای شما کافی هستند. اما اگر فرش و موکت دارید. مخصوصا قالی‌هایی با تراکم بالا، به یک جارو برقی هوشمند قوی‌تر نیاز دارید. باید بتواند گرد و غبار را از بین پرز‌ها و منافذ فرش بیرون بکشد. اگر هم سطح خانه ترکیبی از هر دو است ‌دقت کنید مدلی که انتخاب می‌کنید به سطح چوب آسیب نزند.

چیدمان خانه – خانه‌ی بزرگ نیاز به یک جاروی قوی‌تر دارد. منظور از نظر قدرت مکش نیست. منظور کیفیت بالاتر و امکانات بیشتر است. جارو‌های گران‌تر قابلیت‌های بیشتری دارند. می‌توانند بدون مشکل زمان طولانی کار کنند. امکان شارژ خودکار برای آن‌ها وجود دارد و مسیریابی را به‌خوبی انجام می‌دهند. در خانه‌ی خود مکان‌های ممنوعه برای جارو دارید؟ مثلا جاهایی که ارتفاع زیادی دارند، مثل پله. جارو نمی‌تواند از چنین ارتفاعی رد شود. بنابراین باید آن را طوری تنظیم کنید که سمت آن نقطه نرود. یا جاهایی کوچکی که ممکن است اگر آن جا برود گیر بیفتد و بعد حتما کسی باید باشد که از آن جا خارجش کند تا به کارش ادامه دهد. برای بسیاری از این جاروها می‌شود نقشه‌ای از خانه تعریف کرد که در آن محدوده کار کنند یا اگر بخواهید وارد بخشی از قسمت‌های خانه نشوند.

اینترنت اشیا – خیلی از جارو برقی‌های هوشمند جدید امکان اتصال به وای‌فای را دارند. پس کافی است اپلیکیشن مربوط به آن‌ها را روی موبایل نصب کنید تا از طریق موبایل آن‌ها را برنامه‌ریزی کنید و به کارشان نظارت کنید. با اتصال به وای‌فای این دستگاه‌ها به‌روزرسانی هم می‌شوند. به این شکل بسیاری از باگ‌ها رفع و کار کردن با آن‌ها بهتر می‌شود.

عملکرد در نظافت – اگر دنبال چیزی می‌گردید که کاملا جایگزین جاروبرقی معمولی شود باید هزینه‌ی بیشتری بپردازید. مدل‌های ارزان‌ می‌توانند در حد یک دستیار عمل کنند. یا مناسب خانه‌هایی کم جمعیت و کم رفت و آمدند که کار چندانی نداشته باشند.

مخزن گرد و غبار – بسیاری از جاروها قابلیت تخلیه‌ی مخزن را ندارند. باتوجه به میزان کثیفی خانه باید آن‌ها را تخلیه کنید. اکثرا بعد از 4 یا 5 بار جارو کردن کامل خانه نیاز به تخلیه دارند. این می‌تواند جز معایب جارو برقی هوشمند باشد.

جاروبرقی هوشمند چیست     6. باتری – ظرفیت باتری تقریبا موضوع مهم تمام وسایل الکترونیکی است. تمام جارو‌های هوشمند با باتری کار می‌کنند. نمونه‌هایی که عمر باتری‌شان بعد از هر شارژ به یک ساعت نمی‌رسد، گزینه‌های خوبی نیستند. برای یک جاروی متوسط و مقرون به‌صرفه معمولا زمانی حدود 75 دقیقه کار به‌ازای هر بار شارژ کامل مناسب است. اگر هم سراغ مدل‌های گران‌قیمت‌تر بروید،‌ می‌توانند بین 100 تا 120 دقیقه برای شما کار کنند. باید اندازه‌ی فضا و زمانی که برای تمیز شدن آن لازم است را در نظر بگیرید. جارویی که تهیه می‌کنید باید بتواند با یک بار شارژ کامل تمام فضا را تمیز کند. اکثر جارو‌ها امکان شارژ خودکار دارند. اگر در بین کار شارژشان کم باشد خودشان به سمت شارژر می‌روند بعد از شارژ شدن کار را از همان نقطه‌ی آخر ادامه می‌دهند.

 

  1. فیلتر هپا – این فیلتر در هر دو نوع جارو برقی معمولی و هوشمند ممکن است وجود داشته باشد. حالا فیلتر هپا به چه کاری می‌آید؟ می‌توان گفت در حال حاضر بهترین نوع فیلتر است. حداکثر غبار و ذرات را جذب می‌کند یعنی تا 99.97 درصد، پس هیچ ذره‌ی ریزی باقی نمی‌ماند. اگر در خانه‌ی شما کسی‌ست که آلرژی یا آسم دارد، این فیلترها بهترین گزینه‌اند. در خرید جاروبرقی به وجود این فیلترها دقت کنید.

 

مزایای جاروبرقی هوشمند

قابلیت کنترل از راه دور – مهم‌ترین مزیت جارو‌های هوشمند این است که خودکار کار می‌کنند. مدل‌های جدیدتر را می‌توان با اپلیکشن مخصوص در هر جایی کنترل کرد.

کاربرو جاروبرقی هوشمند

ابعاد کوچک و دسترسی زیاد – به دلیل ابعاد کوچکی که دارند به‌راحتی می‌توانند هر جایی که دسترسی به آن سخت است را تمیز کنند. جارو کردن زیر مبل‌ها یک دردسر بزرگ نیست؟ هر بار باید آن‌ها را جابجا کنید تا بتوانید زیر آن‌ها را تمیز کنید. جاروی هوشمند این مشکل را هم حل کرده. آن‌ها به‌راحتی زیر مبل و دیگر وسایل را تمیز می‌کنند و دیگر نیازی به جابجایی نیست.

شارژ خودکار – جاروهای رباتیک مثل جاروهای معمولی به برق وصل نیستند و نیاز به شارژ دارند. اما نیازی نیست شما نگران این موضوع باشید. اغلب آنقدر هوشمند هستند که خودشان در زمان نیاز سراغ شارژر بروند.

صرفه‌جویی در انرژی – مصرف انرژی این جارو‌ها در مقاسیه با جاروهای قدیمی بسیار کمتر است. اگر دغدغه‌های محیط زیستی دارید، تکنولوژی می‌تواند به شما کمک کند.

معایب جارو برقی هوشمند

سر و صدا – این جاروها بی سر و صدا هستند. بعضی از آن‌ها اتفاقا سر و صدای زیادی هم دارند. البته اگر قرار است وقتی کار کنند که کسی در خانه نیست، این موضوع دیگر اهمیتی ندارد. اما اگر حیوان خانگی دارید دقت بیشتری داشته باشید. سروصدای آن‌ها می‌تواند حیوانات خانگی را بترساند و اگر شما هم خانه نباشید ممکن است اتفاقات جالبی نیفتد.

حسگر‌ها – حسگر‌ها برای کارایی درست وبهتر این وسایل طراحی شده‌اند. مثلا برای این که مسیر را پیدا کنند، ارتفاع را تشخیص بدهند و از پله نیافتند یا این که جایی را از قلم نیاندازند. اما گاهی می‌توانند باعث دردسر هم بشوند. مثلا شاید بخشی از فرشی که استفاده می‌کنید سیاه باشد، نمونه‌هایی هستند که ممکن است رنگ سیاه را از ارتفاع تشخیص ندهند. پس در آن نقطه توقف می‌کنند.

 

رفتن به هر جا – اگر خانه سطح همواری داشته باشد، چیزی جلودار آن‌ها نیست. ممکن است جارو را وسط سرویس بهداشتی پیدا کنید. البته برای بعضی از مدل‌ها قابلیتی به اسم دیوار مجازی در نظر گرفته شده. یعنی اطلاعاتی به دستگاه می‌دهید که آن قسمت را دیوار در نظر بگیرد و از آن عبور نکند. اما اگر جاروی رباتیک شما این امکان را نداشته باشد بهتر است حواستان به آن باشد.

قیمت – یکی از چیزهایی که ممکن است افراد زیادی را از خرید این جاروها منصرف کند قیمت آن‌ها است. همچنان تکنولوژی جدیدی به حساب می‌آیند و از جاروهای معمولی بسیار پیچیده‌ترند. پس نمی‌توان انتظار قیمت پایین داشت.

قدرت مکش – درست است آن‌ها به‌خوبی از پس تمیز کردن خانه بر می‌آیند. اما اگر قدرت مکش جارو برقی برای شما مهم‌ترین فاکتور است باید برای نسل بعدی این جارو‌ها صبر کنید. به هر حال قدرتشان به پای جاروهای معمولی نمی‌رسد.

مزایا و معایب جارو برقی هوشمند را می‌دانید و با کاربرد این جارو‌ها آشنا شدید. به این دو مدل جاروبرقی هوشمند توجه کنید.

 

 

جاروبرقی هوشمند شیائومی مدل Xiaomi Vacuum Cleaner Mop Pro

یکی از مدل‌های بسیار خوب موجود در بازار است که قیمت مناسبی دارد. به علاوه امکانات به‌روز و زیادی را هم در اختیارتان قرار می‌دهد. سروصدای کم، امکان تنظیم مکش و قابلیت اسکن نقشه‌ی خانه از مهم‌ترین ویژگی‌های این جاروبرقی هوشمند شیائومی است.

 

این جارو روی سه حالت با قدرت‌های مختلف قابل تنظیم است که با‌توجه به نیازی که دارید آن را انتخاب می‌کنید.

 

اپلیکیشن می‌هوم را نصب کنید و باخیال راحت از این جارو استفاده کنید. این دستگاه قابلیت اتصال به وای‌فای دارد و نرم‌افزار آن با هر دو سیستم عامل اندروید و IOS کار می‌کند. می‌توانید کاملا با موبایل آن را کنترل کنید. نمی‌خواهید همه‌ی خانه را تمیز کند؟ کاری ندارد. محل‌های مورد نظرتان را مشخص کنید تا فقط مکان‌هایی را که تعیین کرده‌اید تمیز کند. قابلیت ذخیره کردن تنظیمات و اطلاعات را دارد. برنامه را در حافظه ذخیره می‌کند و هر بار طبق همان خانه را تمیز می‌کند.

 

جاروبرقی هوشمند شیائومی مدل Xiaomi Vacuum Cleaner Mop P

این مدل شیائومی هم قابلیت اسکن نقشه‌ی خانه را دارد. می‌تواند در زمان 60 تا 130 دقیقه جایی در ابعاد 180 متر را کاملا تمیز کند. قابلیت شارژ خودکار از ویژگی‌های خوب این مدل است. شارژ جارو به 20 درصد که برسد، با مادون قرمز مسیرش به سمت شارژر را پیدا می‌کند. اگر خانه‌ی شما سطوح مختلفی دارد. مثلا هم فرش و هم سرامیک. این جارو می‌تواند تفاوت بین سطوح را تشخیص دهد و باتوجه به هر سطح از قدرت و مکش مناسبی استفاده کند. جمع کردن مایعات هم مشکلی برای این دستگاه ایجاد نمی‌کند. باز هم اپلیکیشن می هوم را نصب کنید. از قابلیت‌های کنترل از راه دور و برنامه‌ریزی دستگاه استفاده کنید.

 

 

آیا خرید جاروبرقی هوشمند پیشنهاد می‌شود؟

تا چند سال پیش جای ربات‌ها فقط در فیلم و تلویزیون بود. اما حالا در کار خانه به ما کمک می‌کنند. این موضوع هیجان‌انگیز است اما آیا این جارو‌های رباتیک واقعا ارزش خریدن دارند؟ باید گفت این موضوع تا حدی زیادی به توقعات و نیازهای شما بستگی دارد. درست است جاروبرقی‌های هوشمند جز لوازم ضروری زندگی ما نیستند. اما می‌توانند کارها را راحت‌تر کنند. اگر آدم پر کاری هستید و وقت سر خاراندن هم ندارید پس حتما وقتی جارو زدن هم ندارید. این جارو می‌تواند کمک بزرگی به شما باشد. اگر شیفته‌ی فناوری هستید و می‌خواهید همیشه با جدیدترین تکنولوژی‌ها کار کنید،‌ اصلا وقت را تلف نکنید و یک جاروی رباتیک سفارش دهید.

 

با همه‌ی این‌ها نمی‌توان معایب و کاستی‌های جارو برقی‌های هوشمند را هم نادیده گرفت. آن‌ها هنوز جای پیشرفت بسیاری دارند. چه از نظر قابلیت‌های کنترل و برنامه‌ریزی و چه از نظر قابلیت‌های سخت‌افزاری. مثلا اگر خانه‌‌ی شما پله زیاد دارد، برای تمیز کردن هر قسمت باید خودتان جارو را در آن جا قرار دهید چون توانایی عبور از این مانع‌ها را ندارد. یا اگر فرزندان کوچک دارید و خانه‌ای که زیاد کثیف می‌شود، ممکن است تمیز کردن آن از توان یک جاروی هوشمند خارج باشد. به هر حال تصمیم نهایی با شماست.

 

اگر این مطلب برای شما جالب بود پیشنهاد می‌کنیم مطلب مسواک برقی بخریم یا نه را مطالعه کنید.

 

شما در این باره چه فکر می‌کنید؟ لطفا کامنت بگذارید و نظر خودتان را با ما و بقیه دوستان در میان بگذارید.

شبکه های اجتماعی

ما را دنبال کنید تا از جدیدترین اخبار و مقالات روز با خبر باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *